trein naar Solden

De trein naar Solden

De trein is een uiterst comfortabele en vooral ontspannen manier om af te reizen naar Solden. Solden beschikt weliswaar zelf niet over station, maar het het dichtstbijzijnde station bij is Oetztal. Daarvandaan is er een uitstekende busverbinding naar Solden.

Hieronder staan een aantal aanbieders van treinreizen naar plaats. Bij de meesten kun je online informatie vinden en eventueel direct een treinkaartje online reserveren.

NS Internationaal - Treinen naar Oetztal

Vanzelfsprekend verkoopt Nederlandse Spoorwegen treinkaarjes naar Oostenrijk. Onder de naam NSInternationaal bieden onze nationale spoorwegen stoelen aan richting de Alpen. Je gaat dan met de ICE, de supersnelle trein van de Duitse Bahn.

Deze treinen rijden zowel overdag als 's nachts. Via de website van NSInternational.nl kan je heel eenvoudig online treintickets naar Solden kopen.
trein Solden


Je kiest op de website van NSInternational.nl hoeveel tickets je wilt hebben en kunt ze gelijk online afrekenen.

Het voordeel van reizen met de NS, is dat je op elk station in Nederland op kan stappen. Een enkele reis is al beschikbaar vanaf 100 Euro per persoon.

De AlpenExpres naar Solden

De AlpenExpes is al jarenlang een bekend fenomeen. Met deAlpen Expres kun je eenvoudig reizen naar de Oostenrijkse alpen. Je gaat met de trein naar station Oetztal en kan vanaf daar een bustransfer naar Solden nemen. Trein naar Solden. Wij hebben alle informatie over treinreizen naar Solden op een rij gezet. Prijzen, vertrekdata en -tijden en veel meer.


Een kaartje voor de alpenexpres naar Solden heeft een kostprijs vanaf 110 euro per persoon.

Opstapplaatsen Alpenexpress naar Solden

De AlpenExpress rijdt via de opstapplaatsen Utrecht, Den Bosch en Venlo door Duitsland, maar natuurlijk kun je met de gewone dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen van naar een van deze stations reizen. Je moet daarvoor wel een apart kaartje kopen. Je kunt ook met de auto naar een van deze stations.

Meer informatie vindt je op de website van de Alpen Expres

De skitrein Solden

Deskitrein.nl is een Nederlandse organisatie die ook al jarenlang treinreizen naar de Alpen organiseert. Onderstaande video geeft een impressie van het gemak, eenvoud en comfort van met de trein naar Solden reizen.


Skitrein.nl hanteert de volgende opstaplocaties en vertrektijden.
  • Station A'dam: vertrek ca. 18.30 uur.
  • Station Utrecht CS: vertrek tussen 19.40 en 20.30 uur.
  • Station Den Bosch: ca. tussen 20.15 en 21.15 uur.
  • Venlo: vertrek tussen 21.30 en 22.30 uur.
Meer informatie over de Ski-Trein

Appartement of hotel in Solden zoeken

Er is een ruim en divers aanbod van appartementen en hotels in Solden. Wij raden echter wel aan om op tijd te beginnen met het zoeken van een geschikte accomodatie. Met onderstaande tool kunt u snel en simpel een mooi appartement of geschikt hotel of pension vinden en boeken.

Accomodatie Solden zoeken
Skigebied Solden - ideaal voor wintersport

Skigebied Solden

Lees onze uitgbreide beschrijving van Skigebied Solden. En bereid je goed voor!

Appartement Solden - ideaal voor wintersport

Appartement Solden

Op zoek naar een appartement of vakantiehuis in Solden? Bekijk ons overzichten van Appartement Solden.

Hotel Solden - ideaal voor wintersport

Hotel Solden

Er is een ruim aanbod van hotels in Solden. Via onze handige hoteloverzicht van Solden kun je snel een eenvoudig het juiste hotel vinden voor je skivakantie of wintersport.
-->Hotel Solden